Як рахувати дні в шенгенській мультивізі

Azarov Єврокомісія пролила світло на те , як потрібно рахувати кількість днів у багаторазовій шенгенській візі. До цього офіційні формулювання на практиці трактувалися по-різному, причому як туристами , так і прикордонниками. Щоб внести ясність у цю плутанину , в документ були внесені суттєві поправки. Так , раніше говорилося , що турист може перебувати в шенгенській зоні не більше 90 днів протягом 6 місяців. Деякі документи формулювали це правило дещо інакше: «максимум три місяці протягом кожного півріччя ». Однак тут і виникали суперечки , адже три місяці можуть тривати більше 90 днів – наприклад , 92 дні , якщо брати період з липня по вересень. Відтепер формулювання змінено на більш точне : 90 днів протягом 180 днів. Трактувати її по -своєму у туристів з річними візами вже не вийде – більше 90 днів перебувати в Шенгенській зоні тепер заборонено . Фактично це було заборонено і раніше , але перебували спритні мандрівники , які завдяки колишній неточності у формулюванні продовжували собі європейський відпочинок на два дні. Єврокомісія голосно озвучила ще одне важливе правило . Дата відліку першого півріччя починається з дня першого в’їзду до шенгенської країни , а не з дня видачі візи. По суті , ця вимога не є новою , вона діяла і раніше, однак не всі туристи і навіть прикордонники про неї знали.

Віза для пенсіонерів

visa Мало кому відомо , що існує спеціальна шенгенська віза для пенсіонерів. Для її отримання список необхідних документів мінімальний. Не потрібно платити окремо консульський збір і стояти в довгих чергах. Ми подамо всі документи в консульство за Вас . Ми можемо запропонувати дану послугу для всіх категорій пенсіонерів (за віком , вислугою років , військовим і тд) . Польська одноразова туристична віза для українських пенсіонерів. пенсіонерів.

Кандидат повинен відповідати таким вимогам:

  • Пенсійне посвідчення ;
  • Паспорт не старше 10 років з 2 вільними сторінками і після планованого виїзду дійсний 3 місяці.
  • 2 фотографії , розміром 4,5 Х 3,5 см 80% обличчя. Фотографії повинні бути не старше 3 місяців.
  • Якщо Ви підходите під ці вимоги , то ми можемо Вам допомогти оформити Польську шенген візу на термін до 20 днів перебування , з безособовою подачею. Термін оформлення шенген візи займає 8-14 тижні.

    Правила в’їзду в Шенген

    tragedia Відповідно до Шенгенської Угоди, для в’їзду на територію Шенгенської зони громадянам України необхідно оформити шенгенську візу. Шенгенська віза повинна оформлятися посольством або консульською установою тієї країни , кордон якої буде перетинатися спочатку , або країни , в якій планується більш тривале перебування . Також , відповідно до Шенгенської Угоди, Шенгенська віза вважається дійсною на території всіх країн- учасниць цієї Угоди. Для того щоб подати заявку на оформлення Шенгенської візи , необхідно мати діючий закордонний паспорт , який повинен бути дійсним як мінімум протягом трьох місяців після повернення з Шенгену . Посольством кожної країни, що входить до Шенгену , надається індивідуальний список документів , який необхідний для оформлення такого документа , як Шенгенська віза. Основним переліком документів , який вимагається всіма посольствами , без винятку є: Далі